След два месеца и половина пауза, автомобилният шампионат Eneos Cup ще се завърне в края на този уикенд със състезание на писта “Дракон”. Това ще бъде втори кръг от едномарковия шампионат за 2020 година.

През тази година състезателите от шампионата ще трябва да се справят с много сгъстената програма на шампионата, който предвижда в един ден да се провеждат двете квалификации и двете състезания. Две поредни години Eneos Cup беше част от националния шампионат по автомобилизъм на затворен маршрут, но през тази година организаторите от Омникар България и КА-2 Рейсинг Тийм решиха да се върнат към правилника и формата от първия сезон на проекта, в който стартовете в един кръг са два, а единия с реверсивна стартова решетка.

Първия кръг за тазгодишния шампионат бе спечелен от Христо Чаков, който е едноличен лидер във временното класиране. Той оглави класирането след победа и четвърто място в първия кръг. На второ място е Васил Александров с 33 точки (второ и трето място в първи кръг), трети също с 33т. е Денислав Терзийски.

Пълно класиране след I-ви кръг:

1. Христо Чаков - 37т.
2. Васил Александров - 33т.
3. Денислав Терзийски - 33т.
4. Антоний Тонев - 25т.
5. Камен Василев - 22т.
6. Христо Христов - 18т.

Втория кръг отново ще се проведе съвместно с Купа Дракон и ще стартира в 10:00ч.