Най-добрият български баскетболист Александър Везенков направи страхотен мач и помогна на своя тим Олимпиакос да се класира за втора поредна година във финалната четворка на Евролигата. В решителната пета среща от четвъртфиналите Олимпиакос надигра с 84:72 турския Фенербахче и спечели серията с 3:2 победи. Двубоят се игра близо 12 хиляди зрители в своя храм в "Двореца на мира и приятелството" в Пирея. 

Везенков завърши със 17 точки, 5 борби и 1 открадната топка. Само Костас Слукас завърши с повече точки за Олимпиакос от Везенков - 22. 

Марко Гудурич стана най-резултатен за Фенербахче с 26 точки. 

Срещата бе изгледана на живо от най-добрия треньор в НБА за настоящия сезон - наставника на Сакраменто Майк Браун, който пристигна в Пирея с мисълта да наблюдава изявите на Везенков. Както е известно, "кралете" държат правата на българина в най-силната лига в света и в хода на кампанията на няколко пъти пращаха свои хора на мачовете на Олимпиакос. Браун остана очарован от видяното и похвали Везенков за двубоя, който изигра. Доста е вероятно от лятото Везенков да подпише с "кралете" и да стане едва вторият българин, който играе в НБА.

В полуфиналите Олимпиакос ще срещне победителя от двойката между Монако и Макаби Тел Авив, които до момента са на 2:2 победи. Решителната пета среща е днес в Монако.

В другия поток бившият отбор на Везенков - Барселона си осигури място на полуфиналите и там очаква победителя от двойката между Реал Мадрид и Партизан. 

Финалната четворка е от 19 до 21 май в Литва.