Още едни пловдивчани подадоха ръка на 2-годишната Зария в трудната й битка. Невръстното дете е изправено пред голямо изпитание – левкимия. В помощ на тази битка се изправиха и от градската футболна лига, като организират благотворителен футболен турнир

„Това малко ангелче е само на 2 годинки, нека се опитаме и ние да помогнем с каквото можем“, призовават от лигата.

Турнирът ще се проведе на 27 юни. Като събитието ще е на две полувремета по 10 минути , групова фаза, както и елиминации. Таксата за всеки играч за целия турнир е 10 лева, като записванията ще се приемат до четвъртък.

За повече информация може да се свържете с организаторите на телефон: 0895676643 .

Зария е дългоочаквано дете и носи много радост на семейството си, когато навършва 10 месеца обаче съдбата поднася на нея и семейството ѝ шокиращ обрат – детето е диагностицирано със злокачественото заболяване остра лимфобластна левкимия. Започва незабавно лечение в УМБАЛ „Свети Георги” Пловдив, след като се установява, че клетките в костния ѝ мозък са 93% и има наличие на тежки аплазии. Активната фаза на болничното лечение продължава 60 дни и приключва юли 2019 г. След това Зария преминава на поддържаща терапия. С огромни усилия от страна на родителите в този период малкото момиче започва да ходи и да се завръща към нормалния начин на живот, доколкото е възможно.

Радостта обаче е кратка. На 2 април тази година след влошаване на общото състояния, Зария е приета отново в Детската онкохематология на УМБАЛ „Свети Георги”.  Тогава тя е на възраст 2 години и 3 месеца. След направата на всички костно-мозъчни изследвания се установява, че момиченцето има двоен рецидив (остра лимфобластна левкимия – косномозъчен + ЦНС рецидв) и раковите клетки в мозъка са 81%. Последва отново лечение по спешност. Започва химиотерапия, но се оказва, че Зария не може да я понесе заради много тежка аплазия и сепсис, които застрашават живота й. И лечението продължава с имунотерапия. След приключването й е неотложно да бъде извършена трансплантация на стволови клетки след намирането на съвместим донор.

Трансплантацията ще бъде направена в Германия, в Университетска клиника в град Франкфурт в центъра за детско-юношеска клиника, отделение по трансплантация на стволови клетки. Сумата, която трябва да бъде събрана, е 100 000 евро. Тя е непосилна за семейството.

Всеки, който иска да помогне, може да дари по следните начини:

IBAN:  BG22UNCR70001524029530

UniCredit Bulbank / Милчо Златков Златев)

paypal.com:  helpzariya@gmail.com

epay.bg КИН:  2512788094

Връзка със семейството:

Facebook: https://www.facebook.com/helpzariya

web: https://help-zariya.com

лице за контакт: Милчо Златков Златев / 0888148104