В Англия "замразиха" връщането на публика по стадионите. Причината е увеличавщите се нива на заразата с коронавирус, подобно на други европейски страни като Испания и Германия. Репродуктивното число на вируса нараства и премиерът Борис Джонсън постанови плановете за връщането на феновете по спортни събития засега да бъдат поставени на спирачка.

Преди броени дни премиерът заяви, че се мисли стадиони и зали да отворят през октомври при ограничен капацитет. За тази цел през този уикенд трябваше да се проведат пилотни събития с ограничен брой фенове и едно от тях бе световният шампионат по снукър. Те обаче ще се състоят при закрити врати, а началният срок на пилотните събтия се отлага за 15 август. Всичко това вероятно ще отложи и плануваното на октомври завръщане на публиката по спортни събития.

Решението отчасти касае и боксовия мач между световния шампион Антъни Джошуа и Кубрат Пулев. Той трябваше да е през октомври или ноември, но промоутърът на Джошуа Еди Хърн заяви, че е по-добре да е на 5 и 12 декември, когато евентуално ще може да присъстват повече фенове. Дали това ще е възможно - зависи от разпространението на пандемията.