Баскетболният Академик записа вчера страхотна победа над шампиона Балкан в среща от редовния сезон в НБЛ. Вижте какво заявиха капитанът Мартин Маринов и треньорът Йордан Янков след успеха.

Йордан Янков - старши треньор на Академик

„Много труден мач. Балкан е много класен отбор, показва го и в Европа, както и в нашето първенство, въпреки че в последните мачове са в накаква дупка. Искам обаче да кажа, че моят отбор заслужаваше тази победа. Борихме се до последно, за да я постигнем и се радвам, че успяхме да завършим по начин, който да ни позволи да победим. Ако някой си мисли, че тази година ще може да контролира мачовете и да няма толкова спадове, няма как да стане. Отборът е много млад и наистина тези разлики ще ги има. Всички трябва да се запасим с малко повече търпение и да чакаме израстването на тези млади момчета. Има моменти, в които губят концентрация, забравят неща, които сме тренирали или пък противниковият отбор променя нещо в защита или нападение, което не им позволява да се нагласят толкова лесно. Това е целият проблем, не е липса на желание или мотивация, просто са млади и им е трудно да се адаптират към новостите по време на мача“, заяви Янков.

 

Мартин Маринов - капитан на Академик 

"Емоциите още ни държат. Искам да поздравя отборът на Балкан, който е доста класен, но в момента не се намират в добра форма. Ние бяхме в трагична форма и се нуждаехме от такава победа срещу изключително силен отбор. Нашият отбор е много млад и мисля, че с тази победа ще върнем увереността на нашите момчета. Радвам се, че победихме накрая и показахме характер, в които го показваме в доста от срещите, но все не ни стигаше за успех в повечето от тях. Много важна психологическа победа за нас. След като дойдохме тук с брат ми знаехме, че трябва да поведем отбора като най-опитни. Хубаво е, че помогнахме да направим този обрат, защото 18 точки в баскетбола е много. Да, началото на срещите започваме по-слабо и след това играем по съвсем друг начин, а във Варна можеше да направим обрат, който дори и аз не съм виждал, въпреки че толкова години съм в баскетбола. Отборът показва, че има характер, въпреки че имаме млади момчета. Надявам се да нямаме такива амплитуди в играта, защото се оказват фатални в повечето мачове. Очаквам победа срещу Спартак Плевен, все пак играем и вкъщи. Те също победиха Рилски спортист и първенството е доста равностойно. Първо малко да се насладим на тази дълго бледувана победа и след това ще мислим за следващия мач", заяви Маринов. 

Академик повали шампиона Балкан в голяма драма в ПловдивПловдивчани спечелиха с голям обрат със 75:73