Младият мъж, който загина при пътен инцидент между селата Йоаким Груево и Кадиево, е футболист на Локомотив (Пловдив), съобщава електронното издание на вестник Мaрица. Вчера при зверската катастрофа на място е загинал Йордан Пенев, роден 1994 година, възпитаник на треньора Красимир Димитров, а преди това на Васил Анков. От около повече от година Данчо в прекъснал да тренира футбол, но в Локомотив той е оставил много приятели, разказаха пред PlovdivDerby.com негови близки. Младежът е бил студент в ПУ със специалност телекомуникации и мениджмънт. В университета всички са шокирани от кончината му, а много негови колеги са отказали да празнуват тази вечер студентския празник. Всички негови приятели от ПУ изказват своите искрени съболезнования към родителите на Данчо.

Колата изхвърча и пада в 7-метров напоителен канал. Спътникът на Пенев е успял да излезе от колата и е невредим. Той обаче не е успял да измъкне приятеля си. Малко по-късно водолази намират безжизненото тяло на метри от потъващата кола, трупът е бил отнесен от течението. По първоначална информация Пенев е починал от удавяне, но е възможно това да е станало и от удара. Назначена е съдебномедицинска експертиза.

Приятели на двете момчета разказаха пред PlovdivDerby.com как точно се е случила ужасната трагедия. Данчо и неговия приятел отивали за риба. Момчето тръгнало да изпреварва друга кола, но заради мократа настилка колата се подхлъзва и пада в канала. Както вече писахме спътникът на Данчо успява да счупи стъклото и да излезе, но юношата на Локомотив Пловдив няма този късмет и се удавя във водата.

 

 

TrafficNews.bg