Ръководството на УЕФА вече е избрало датите и начина, по който ще завършат тазгодишните издания на Шампионската лига и Лига Европа. Очаква се те да бъдат съобщени официално в четвъртък. Както е известно, идеята на футболната централа на Европа е първо да се завършат първенствата на Стария континент през месеците юни и юли, а чак през август да се изиграят оставащите мачове от ШЛ и ЛЕ. Няма да има промяна на правилата, но мачовете ще се играят през три дни, като единствено двата финалиста ще имат една седмица, за да се подготвят за битката за трофея, съобщи sportal.bg.

В най-престижния клубен турнир на планетата има още четири осминафинала да бъдат доиграни. Те ще се състоят на 7 и 8 август. Става въпрос за мачовете Манчестър Сити - Реал Мадрид (2:1 в първия мач), Барселона - Наполи (1:1 в първия мач), Ювентус - Лион (0:1 в първия мач) и Байерн Мюнхен – Челси (3:0 в първия мач), чийто победители ще се присъединят към Пари Сен Жермен, Аталанта, РБ Лайпциг и Атлетико Мадрид.

Четвъртфиналите ще се играят на 11/12 август, а на 14/15 август ще бъдат реваншите. На 18/19 август са първите полуфинали, а на 21/22 ще бъдат реваншите. Финалът в Истанбул ще бъде на 29 август, а груповата фаза на сезон 2020/2021 година ще стартира на 20 октомври, което би означавало закъснение с около месец от традиционното й начало в средата на септември.

Датите на Шампионската лига:
Осминафинали:
Реванши - 7/8 август
Четвъртфинали:
първи мачове - 11/12 август
реванши - 14/15 август
Полуфинали:
първи мачове 18/19 август
реванши - 21/22 август
Финал - 29 август

Лига Европа пък ще стартира с първите мачове от осминафиналите Интер - Хетафе и Севиля - Рома, които ще се играят на 2 и 3 август. Реваншите на всичките осем сблъсъка от осминафилите ще бъдат на 6 август. Първите четвъртфинали ще са на 10 август, а реваншите на 13 август. На 17 август ще бъдат първите полуфинали, а на 20 август ще бъдат определени финалистите. Финалът в Гданск ще се играе на 27 август.

Датите на Лига Европа:

Осминафинали:
първи мачове - 2/3 август
реванши - 6 август
Четвъртфинали:
първи мачове - 10 август
реванши - 13 август
Полуфинали:
първи мачове - 17 август
реванши - 20 август
Финал - 27 август