Цвети Пиронкова бе изтощена и щастлива след грандиозната победа срещу Ализе Корне с 2:1 сета на осминафинала на Ю Ес Оупън. Двете изиграха невероятен тричасов мач, в който Пиронкова демонстрира феноменална игра и невероятен дух, а следващата й съперничка е американката Серина Уилямс.

Нереално е. Бях много изтощена и положих много усилия, каза Цвети. Трябваше просто да продължа да се боря. В третия сет се опитах да съкратя разиграванията, защото те станаха много дълги. Опитах се да играя гейм за гейм, точка за точка. Радвам се, че се получи. Не чувствах психологическо напрежение, допълни тя. Познавам играта на Серина, тя е завършена шампионка. Отглеждането на дете е трудно и става все по-трудно, каза още Цвети непосредствено след мача. Припомняме, че Пиронкова се завърна в големия тенис след 3 години пауза, в която роди сина си Александър. В Ню Йорк Цвети навърза 4 страхотни победи и накара цял свят отново да заговори за нея.

Феноменална Цвети на четвъртфинал, наред е СеринаПиронкова с пореден блестящ мач на Ю Ес Оупън и трудна победа срещу Ализе Корне