Пловдивската тенисистка Цветана Пиронкова, която направи истински фурор и достигна до четвъртфинала на Ю Ес Оупън, склед като над 3 години бе извън кортовете, отправи благодарствено послание към феновете си.

Скъпи приятели, Бих искала да ви благодаря за огромната подкрепа и положителна енергия, която получавам от вас в последните две седмици, а и не само! Със сигурност последните месеци бяха изпълнени с голяма доза несигурност, но също и с вълнение и стремеж. За мен е изключителна привилегия и удоволствие да имам възможноста отново да се състезавам на такъв форум. А вашата подкрепа е най-големият подарък и стимул! Благодаря!, написа Цвети на страницата си във Фейсбук.

Междувременно тя направи огромен скок в световната ранглиста и благодарение на 430-те спечелени точки, вече е 155-а в света. Това е изключително постижение за едно-единствено участие в турнир след тригодишно отсъствие. Със защитения си ранкинг Пиронкова ще може да разчита на директно влизане в още няколко турнира, но вече и реалната й позиция - 155-а й позволява да мисли за влизане директно в основните схеми на турнирите в много скоро време.