Цветана Пиронкова ще се изправи срещу представителката на Беларус Олга Говорцова в първия кръг на турнира в Прага. Двубоят е втори в утрешната програма на корт номер 2 и се очаква да започне около 13.30 часа.

Най-добрата българска тенисистка започва участието си в надпреварата директно от основната схема, докато съперничката й премина през квалификациите.

В последния кръг на пресявките 26-годишната Говорцова победи Йелена Остапенко от Латвия със 7:5, 4:6, 6:1. Преди това тенисистка от Беларус се справи с холандката Михаела Крайчек и румънката Елена Богдан.

Пиронкова и Говорцова са се срещали пет пъти. Българката има четири победи в последните четири мача помежду им, а единствената й загуба беше на турнира в Истанбул през 2009 г.

Говорцова заема 137-ото място в световната ранглиста, а най-доброто й класиране е 24-ата позиция от август 2011 г. Тя не е печелила титла от календара на WTA, а в кариерата си е заработила 2.5 млн. долара от наградни фондове.

Победителката от двубоя между Пиронкова и Говорцова ще срещне във втория кръг поставената под номер 1 Каролина Плишкова или Аника Бек от Германия.

По-рано днес втората ракета на България Сесил Каратанчева отпадна в последния кръг на квалифиакциите след загуба от чехкинята Луцие Храдечка.

ОЩЕ НОВИНИ ЧЕТЕТЕ ТУК!

TrafficNews.bg