Над 2 млн. заявки за билети са постъпили през последните дни за приятелския футболен мач между френския шампион "Пари Сен Жермен" и сборен състав от звезди на "Ал Насър" и "Ал Хилал" в столицата на Саудитска Арабия - Рияд. Двубоят ще се състои този четвъртък (19 януари) и не само ще бъде неофициален дебют на Кристиано Роналдо в кралството, но и ще противопостави португалеца срещу вечния му съперник Лионел Меси, носещ екипа на парижани.

Единственият проблем е, че капацитетът на ст. "Крал Фахд" е само за 68 752 зрители.

Организаторите на събитието от държавната служба за развлеченията (GEA - General Entertainment Authority) откриха и специален търг под мотото "Отвъд въображението". В него се разиграва един билет за мача, който ще даде възможност на притежателя си да участва в награждаването, а също и да посети двете съблекални на отборите и да се срещне лично с Кристиано и Лео. Търгът приключва днес, като към момента най-високата оферта е $2,6 млн. - от саудитския бизнесмен Мушреф ал Гамди, генерален мениджър на компанията за търговия с недвижими имоти "Акар Уан".

Това ще бъде първи мач между Роналдо и Меси след декември 2020 г. Тогава "Ювентус" разгроми "Барселона" с 3:0 в Шампионската лига, а Кристиано вкара два от головете. Впоследствие португалецът се завърна в "Манчестър Юнайтед", а аржентинецът премина в ПСЖ и двамата повече не са се срещали нито на клубно, нито на национално ниво.

В навечерието на световното първенство в Катар Роналдо беше отстранен от "червените дяволи" и малко преди Нова година подписа като свободен агент със саудитския "Ал Насър" за два сезона и половина. По неофициални данни годишната му заплата в този период ще бъде $200 млн. годишно.

Официалният му дебют за новия клуб обаче все още не се е състоял, тъй като се оказа, че 37-годишният ветеран има да изтърпява два мача наказание. Те му бяха наложени в Англия заради поведението му миналия април, когато изби телефон от ръцете на опитващ се да го снима запалянко на "Евертън" след загубата на "Юнайтед" с 0:1 в Ливърпул.

Наставникът на "Ал Насър" Руди Гарсия ще може да разчита на своята звездна придобивка едва на 22 януари в домакинството срещу "Етифак" от 14-ия кръг на саудитската Про лига. Относно предстоящата контрола със сънародниците си от "Пари Сен Жермен" пък френският специалист прозвуча неособено ентусиазиран.

"Като треньор не мога да бъда доволен. Хубаво е да видим големите играчи на тима от Париж, но имаме шампионатен мач само три дни по-късно - заяви Гарсия пред френския в. "Екип". - От друга страна е добре, че Кристиано най-сетне ще играе. Може да не дебютира точно с фланелката на "Ал Насър", тъй като това ще бъде сборен отбор с "Ал Хилал", но все пак той ще бъде на терена."