Историята на тениса познава не едно и две шокиращи поражения на някой топ тенисист, но днешната загуба на Диего Шварцман в един от двубоите на Аржентина за Купа "Дейвис" съвсем спокойно би могла да заеме челна позиция в тази класация.

Героят днес е 18-годишният беларусин Даниил Остапенков, който не разполага с нито една точка в актива си за световната ранглиста на АТР, но въпреки това успя да донесе първа победа на страната си, нанасяйки най-тежкото поражение в кариерата на световния №15 след малко над час и половина игра и крайното 6:4 6:3. Коефицинта на букмейкърите за подобна победа беше над 100:1 за победа на беларусина.

Въпреки че срещите се състоят в Аржентина на клей - любимата настилка на Шварцман, Остапенков демонстрира изключително стабилна игра от дъното на корта, което, комбинирано със солиден начален удар и страхотна острота от бекхенд страната, помогна на беларусина да вземе контрол върху събитията. От своя страна, представителят на домакините допускаше множество непредизвикани грешки, които изиграха своята роля в ключовите моменти, и така тийнейджърът се поздрави с най-голямата победа в кариерата си.