Община Асеновград ще търси финансиране за цялостното реновиране на стадион "Шипка" или дори при финансова възможност – за изграждане на нов. Днес кметът на Асеновград д-р Христо Грудев извърши оглед на стадион „Шипка”. Идеята на посещението бе да се запознае детайлно със състоянието на спортното съоръжение, с цел инвестиционни намерения.

Към настоящия момент спортният обект е полуразрушен. По трибуните липсват пейки, а останалите дървени такива са изпочупени. Тревната площ е поддържана в задоволително състояние. Оградата е разкъсана на няколко места. А спортната площадка в горната част на съоръжението, или както асеновградчани я наричат „малкият стадион”, е почти занемарена. Футболните врати са леко корозирали, а мрежата им е изпокъсана.

На този етап проектът, който бе планиран за цялостната реконструкция на стадион „Шипка” в Асеновград от предишния мандат, не е довършен. Причината е, че е възникнала необходимост от преразглеждане позициите и броя на всички спортни съоръжения, които е трябвало да присъстват в обекта, според предложението на експертите. Намерението на кмета на Асеновград доктор Христо Грудев е да направи всичко възможно, за да възроди стадиона на града и в него отново да закипи спортен живот, но за целта ще са необходими средства, време и търпение.

Градоначалникът възнамерява да информира държавната власт за състоянието на обекта, с цел по-скоро да бъдат предприети мерки по реновирането.