Пловдивската тенисистка Цветана Пиронкова отпадна на четвъртфиналите на турнира от Големия шлем Ю Ес Оупън. Цвети загуби с 1:2 сета в отделните части 6:4, 3:6, 2:6.

Двубоят започна без пробиви и до 2:2 двете взимаха подаванията си. В пети гейм Пиронкова успя да стигне до точка за пробив, която беше спасена от Уилямс, но при втория си опит Цвети проби сервиса на американката, а след това затвърди пробива за 4:2. При 5:4 Пиронкова стигна до два сетбола, но американката се измъкна и остана в сета. Българката сервираше за сета и не сгреши 6:4 и 1:0 сета за Пиронкова.

Вторият сет започна с пробив още в първия гейм за Пиронкова, но Уилямс успя да го върне веднага и изравни резултата - 1:1. В петия гейм на втория сет американката достигна до точка за пробив, но Пиронкова успя да го неутрализира. В осмия гейм все пак бившата номер 1 в женския тенис успя да пробие и поведе с 5:3, а след това затвори сета в своя полза - 6:3. 

Третата част започна с много дълъг гейм, в който американката успя да пробие, а след това и да затвърди пробива - 2:0. В следващите геймове не се стигна до пробив до 4:2 за носителката на 23 титли от Големия шлем. Серина успя да пробие и поведе с 5:2, а след това затвори мача след 6:2. 

Така за съжаление красивата приказка на Цветана Пиронкова завърши и тя отпадна на четвъртфиналите в Ю Ес Оупън. Пловдивчанката показаха страхотен характер и направи незабравимо завръщането си на корта след тригодишна пауза заради майчинство.

На полуфиналите Серина Уилямс ще срещне победителката от двубоя между Виктория Азаренка от Беларус или Елизе Мертенс от Белгия.