Карлос Насар триумфира в категория до 89 кг. на турнира за световната купа на остров Пукет. Той събра 396 килограма в двубоя. След него на 4 килограма остана колумбиецът Йейсон Лопес Лопес, а трети остана Даин Лин (Китай) на 13 килограма от българина.

С третия си опит в изхвърлянето Карлос подобри световния рекорд в движението на Ли. Лопес Лопес обаче имаше още един опит и вдигна 182 кг.

В тласкането Карлос излезе на първи опит на 215 кг и ги направи без проблеми. След това поиска директно 224, което е с 1 килограм над собствения му световен рекорд, като бе близо два пъти, но не успя.

Бившият рекордьор в движението Тиан Тао (Китай) се изхвърли прекалено много, като се отряза на 215 кг, но след това поиска 226, които бяха далеч от силите му в момента.

Няколко часа преди категорията на Карлос Божидар Андреев мина само кантара при 81-килограмовите, за да подпечата визата си за олимпиадата в Париж, но в долната категория до 77 кг. Така на игрите щангите са с пълни квоти от трима представители при мъжете - Карлос, Божидар и Иван Димов.