Стилияна Николова спечели втори златен медал и общо трети във финалите на отделните уреди на Световната купа по художествена гимнастика в София. След титлата на топка по-рано днес 18-годишната българка стана шампионка и на лента.

Възпитаничката на Валентина Иванова изпълни композицията си с много хъс и динамика и съвсем заслужено се качи най-високо на почетната стълбица. 18-годишната Стили показа много малки колебания на най-сложния от четирите уреда и получи 33.650 точки.

По-рано днес тя спечели и сребро на обръч. Така Николова завършва надпреварата с четири медала - два златни и два сребърни, след като вчера беше втора и в многобоя.

Боряна Калейн завоюва сребърен медал на бухалки във финалите на отделните уреди на Световната купа в София. Шампионката от многобоя успя да се събере след допуснатите грешки на обръч и топка по-рано днес и демонстрира много силна игра в третия си финал за деня. Тя изпълни с много чувство и емоция най-любимата си композиция, в която разказва за трудния път през който е преминала кариерата й досега, и заслужи 33.900 точки от съдиите.

Това е първото отличие за възпитаничката на Марияна Памукова във финалите на отделните уреди, след като Бубето се класира осма на обръч и на топка.