От днес до 19 юли ще се проведе шестото поредно издание на едно от най-големите и дългоочаквани колоездачни събития в България - Пампорово Байк Фест 2020. До момента за участие в събитието са записани над 120 души от всички краища на страната, както и представители от Франция, Гърция, Турция, Румъния и Сърбия. Събитието е част от календара на Международния Колоездачен Съюз и ще носи точки за световната ранглиста. Трасето за спускане под връх Снежанка е с дължина близо 2 км и е едно от най-атрактивните и предизвикателни в страната и гарантира един силен старт на състезателните серии по спускане в планинското колоездене.

Основен акцент за събитието тази година е, че финалите на състезанието в неделя ще бъдат излъчвани на живо в интернет от 12 камери по трасето. Това се случва за първи път в страната ни, а целта е то да достигне до максимален брой хора, които да съпреживеят емоциите и адреналина.

Участниците в състезанието ще бъдат разделени в общо 8 категории, а организаторите гарантират пълно спазване на всички противоепидемични мерки, необходими за безопасността на всички състезатели.

С началото на Пампорово Байк Фест на 16-ти юли и заработването на лифтовете, ще бъде даден и официален старт на „байк“ сезона във Велопарк Пампорово, който е най-големият специализиран парк за планинско колоездене в България и региона. Паркът има различни трасета и маршрути за планинско колоездене с различни нива на трудност и обща дължина от над 35 км. През лятото в курорта ще работят 2 лифта – от Туристически Център Пампорово до Студенец и от Студенец до връх Снежанка.