Световната и европейска шампионка в женското кану Станилия Стаменова направи невероятен жест към възрастни хора - нейни съседи. Тя реши да им помогне и се погрижи за градината в имота им, за да си останат у дома в кризата с коронавируса. Знаете ли колко възрастни хора разчитат на градинките си, докато при тази ситуация нямат достъп до тях... Вземи лопата - направи добро!, написа Станилия на публикуваната си снимка във Фейсбук.

В природата всяко нещо си изисква време и ако изпуснеш точния момент, няма как да има реколта. Така и аз подрязах асмите, оплевих и прекопах двора на тези хора защото не искам да си губят прекрасната реколта. Много хора разчитат изцяло на това, което им дава градината, а и няма по-вкусно и истинско от това. За това ми дойде идеята да се снимам и да го наименувам по този начин. Всички се тръшкаме, че няма как да спортуваме и да се движим в условията на карантина. Мисля, че това е един добър пример как можем да съчетаем полезното с приятното и същевременно да свършим едно добро, да изградим отношения със съседите си или просто да помогнем на някой в нужда, заяви Станилия специално за Trafficnews.bg.

Станилия е Спортист номер 1 на Пловдив за 2015 година и въпреки ограничителните мерки продължава да се готви, като голямата и цел са отложените с една година олимпийски игри в Токио през 2021 г.