Правата на пловдивската тенисистка Александрина Найденова са временно спрени от Органа за борба с корупцията в тениса - Tennis Integrity Unit. Новината бе съобщена от самата организация, като причините са „нарушения на антикорупционната програма“. Обикновено такива санкции се налагат за участие в уговорени мачове, но най-често съответният играч е отказал съдействие на разследващите органи. Наказанието е наложено още на 27 декември миналата година, но от TIU съобщават, че поради „рестрикции“ то не е било публично обявено.

Александрина е обжалвала, но на 24 юли ѝ е отказана отмяна на наказанието от проф. Ричард Макларън, който е независим експерт по антикорупция, работещ с Tennis Integrity Unit. Така Найденова няма право да играе в официални турнири. В момента сезонът в тениса е прекратен заради попдемията от коронавирус и се очаква да се поднови през август.

За последно българката участва на два турнира в Тайланд с награден фонд 25 хиляди долара през ноември миналата година, а през август 2019 спечели 10-а ITF титла в кариерата си в китайския град Гуейянг. В момента Найденова заема 239-то място в световната ранглиста и е четвърта ракета на България.