Правителствата на две от най-поразените от коранавируса държави Англия и САЩ дават зелена светлина за завръщането на професионалния спорт. Властите в Англия решиха да пристъпят към следващия етап и да разрешат пълноценни групови тренировки с пълен контакт между футболистите. Това стана, след като бяха установени само две положителни проби за вруса след поредната порция от 1014 теста, като и двете са на футболисти от Хъл Сити. Решението се отнася за първенствата на Премиър лийг и Първа футболна лига. Също така правителството постанови клубовете да пристъпят към осъществяване на проекта за рестарт на шампионата и да насрочат дата за неговото подновяване.

Днес трябва да се реши окончателно дали от сряда ще започнат пълноценни тренировъчни занимания, а в четвъртък ще се обсъжда и датата за рестарт на първенството. По последни информации обаче не е отпаднал вариантът да се играе на неутрални терени с цел да няма големи струпвания пред стадионите. И този проблем ще бъде обсъден в четвъртък. Спряганите дати за началото са 12 и 19 юни, но не е изключено и 26 юни, тъй като клубовете искат поне месец пълноценни тренировки преди старта на мачовете.

Добри новини долетяха и от САЩ. Там правителството реши да направи изключение за професионални спорсти от забраната за пътуване до страната от други страни. Това означава, че звезди като боксьора Тайсън Фюри и майсторите в бойните изкуства като Конър Макгрегър и Хабиб Нурмагомедов, ще могат да се бият на територията на Съединените щати. Промоутърите на Фюри - Франк Уорън и Боб Аръм вече заявиха, че третият мач с Дионтей Уайлдър няма да се прведе нито в САЩ, нито във Великобритания, а най-вероятно в Далечния изток, но това може да обърне нещата и битката, планирана за есента, отново да бъде на американска земя. Целта на това решение на правителството е да съживи икономиката и да повдигне националния дух, както се казва в специалното изявление на властите.