Допинг скандалът в плуването доведе до доста грозни нападки между най-добрите ни плувци в социалните мрежи. Пост във Фейсбук на най-добрия ни плувец Антъни Иванов разгневи младите надежди на българското плуване Йосиф Миладинов и Калоян Лефтеров. Припомняме, че тримата за момента са единствените ни плувци при мъжете с квоти за Олимпиадата в Токио през лятото. 

Антъни Иванов заяви, че няма да стъпи повече на лагер на националния отбор, докато ръководството на федерацията не подаде оставка. Самият плувец тренира и учи в САЩ. 

На този етап никой от федерацията не е подал оставки, а в същото време националите се явиха на лагера на представителния тим на плувния комплекс “Дианабад” и започнаха подготовка за предстоящото европейско първенство.

“Няма да има нито истина, нито промяна. Всички са пили едно и също, който е хванат, хванат. Най-жалкото е, че очаквах повече от някой хора, които си мълчат и се крият защото ги е страх. Няма как да бъдеш голям спортист ако не си голям човек. Да се крият на Дианабад и това е. От тук нататък, ако ще и световни рекорди да направи някой подготвял се по тези лагери няма да повярвам, че е чист. Смешно е. Живи и здрави това е последният ми коментар по темата”, написа Антъни Иванов във “Фейсбук”.

 
 

Очевидно припознали се в тези негови думи, другите двама с олимпийски квоти Йосиф Миладинов и Калоян Лефтеров му отговориха:

"Кой се крие смешник?! Вече прекаляваш с тези твои изказвания. Ако имаш нещо към нас или към мен ще чакам като си дойдеш да ми го кажеш в очите!", написа Миладинов.

"От какво се крием ,не мога да разбера??? Повече не мога да слушам твоите изказвания. Никакъв морал!", написа и Лефтеров.