Дисциплинарната комисия наложи сериозни наказания след бой между пловдивските баскетболни отбори - Академик 2 и Пловдив Мамбас. 

В първа среща от плейофите в ББЛ А група - второто ниво на българския баскетбол се е стигнало до бой. Във въпросната среща Пловдив Мамбас печели с 80:74, а двубоят се е играл на 24 април в зала "Сила".

Двама баскетболисти Георги Инджов и Любослав Светославов са наказани с парични глоби, а правата им са спрени до края на сезона в ББЛ. 

Отборите на Академик 2 и Пловдив Мамбас са наказани с по две срещи пред празни трибуни.

Вторият мач между двата отбора ще се играе тази вечер от 20:30ч. пред празни трибуни в зала "Сила".

Ето и пълните решения на ДК към ББЛ:

1. Наказва Георги Инджов от Академик Пловдив, на основание чл.21 от ДП на ББЛ с глоба от 500 лева и лишаване от състезателни права в първенството на ББЛ до края на сезона.

2. Наказва Любослав Светославов от Пловдив Мамбас на основание чл.21 във връзка с чл.23 от ДП на ББЛ с глоба от 500 лева и лишаване от състезателни права в първенството на ББЛ до края на сезона.

3. Наказва БК Академик Пловдив, на основание чл.39 от ДП на ББЛ във връзка с чл.3 от ДП на ББЛ, с провеждане на две срещи без публика - следващите две срещи като домакин.

4. Наказва БК Пловдив Мамбас на основание чл.39 във връзка с чл.3 от ДП на ББЛ с провеждане на две срещи без публика - следващите две срещи като домакин.