Четирима футболисти на Левски ще се завърнат тази неделя на Коматево в опит да помогнат на Левски София да остане в борбата за шестото место. Веско Минев, Луис Педро, и Георги Сърмов през лятото смениха жълто-черния екип с този на сините от Герена. Някой от тях направиха това по собствено желание, на други не бе оставен избор от ръководството на пловдивчани. Домовчийски също ще се завърне на Коматево като бивш играч на канарчетата с уговорката, че преди да подпише с Левски той мина през Черно море, след като Мъри Стоилов на практика го изгони от Ботев през миналата зима.

Ботев обаче също може да отговори с цяла армия бивши играчи на сините. Мишо Иванов, Мариян Огнянов, Лъчезар Балтанов, Иван Цветков и Цветелин Чунчуков. Последният е минал само през юношеските формации на Герена, където беше голмайстор на тима. Пламен Николов и Алекс Колев също са били в определени периоди в юношеските отбори на сините, но те пропускат мача заради контузии. Няма как да не споменем към тази група и Вили Вуцов.

Разликата в двата лагера обаче е огромна. Бившите левскари в Ботев са в Пловдив, защото или не получиха шанс да се докажат в Левски, или защото бяха пренебрегнати и недооценени. Нека само си припомним как Иван Цветков се оказа ненужен на Герена, заради привличането на някакъв анонимник от Кипър, чието име вече даже не помним. Много от тези играчи са жадни за футболна мъст именно срещу бившия си отбор. Двама от тях пък отдавна разплакват Батков и го карат да проклина дните, в които се радели с тях - Иван Цветков и Мариян Огнянов. Чунчуков стана причина за уволнения в Левски преди време, когато заряза сините и акостира в Пловдив. Лъчо Балтанов прави много силен сезон и до момента има 3 попадения и 2 асистенции в шампионата.

Педро, Минев и Сърмов бяха привлечени в Левски, не защото са нежелани в Ботев, а заради финансовите проблеми на канарчетата от зимата. Безспорно тяхната мотивация ще е на съвсем друго ниво, от тази на Иван, Мариян, Цецо, Лъчо и Вили. Те има какво да покажат на Левски, а хилядите бултраси се надяват именно в дербито срещу сините бившите играчи на Левски да покажат жълто-черните си сърца.