От Кризисният щаб за борба с коронавируса обявиха нови мерки, засягащи спорта и футбола в България. Провеждането на спортните мероприятия се преустановява. При невъзможност за препланиране и отлагане спортните прояви се провеждат без публика. Това е свързано с квалификационни срещи, международни и така нататък. Имаше планирани 467 мача от Втора лига, Трета лига и различни детски мероприятия. Разбирате какви са мащабите, когато говорим за “спортни мероприятия”, това са големи струпвания на маси от хора, каза началникът на ВМА ген. Мутафчийски.

Проверка на Sportal.bg установи, че към момента първенствата на efbet Лига и Втора лига продължават провеждането си без публика до второ нареждане. Трета спира, както и всички юношески и детски шампионати са преустановени също до второ нареждане. Голяма част от формациите на школите на клубовете са разпуснати и не се провеждат тренировки.

Ген. Мутафчийски добави, че предстоят спортни събития в програмата на Лятната олимпиада в Токио и има международни отбори, които трябва да пристигнат у нас от рискови страни. Те ще трябва да са преминали 14-дневния срок на карантина.