Българските медици вече са национални герои, а ежедневната им работа на първа линия в борбата с COVID-19 бе сравнена с делото на Васил Левски, Христо Ботев и Георги Раковски. Огромен надпис „Благодарим ви медици” се появи на фасада в Асеновград редом до ликовете на видните ни революционери. Оказа се, че жестът е дело на сдружението на футболните фенове на Ботев Бултрас в града, които искали да засвидетелстват своята подкрепа към лекарите.

Същевременно привържениците на Ботев от Асеновград и Пловдив продължават да участват активно в борбата със заразата. Сдружението на феновете Бултрас в Пловдив има представители в БЧК и доброволческата организация 112. Няколко десетки момчета са в помощ на възрастните хора в условията на засилени мерки зарази епидемията - носят им храна или ги извозват до болнични заведения.

В помощ на пенсионери и хора в затруднено положение са и феновете на ФК Локомотив. Правим това по две основни причини. Първата е, за да дадем добрия пример и да покажем, че това не е толкова трудно и толкова страшно. И който иска – нека да го направи. Втората е тази, че всички ние сме от ултрас трибуната на Лаута – „Бесика“. И нека хората да знаят, че футболните фенове не са само хулигани и наркомани и че от тях тръгват доста добри неща“, заяви минали ден един от лидерите на фенклуба на „черно-белите" Николай Спасов.

От Лаута уточниха, че който има желание, може да потърси контакт на следните телефони: 0877991991 и 0894772705.

Страхотен жест! Локо с дарение към УМБАЛ „Свети Георги”10 000 лева от черно-белите за болницата, която е на първа линия в борбата с COVID-19