Последната битка в тазгодишното издание на efbet Лига ще се състои днес.  На стадион „Славия“ от 20:30 часа  ще излязат  Славия и Ботев, които  ще излъчат последният участник в квалификациите на Лига Европа.

Домакините завършиха на третата позиция в класирането, докато „жълто-черните“ спечелиха финалната битка във втората осмица срещу Черно море с 1:0 във Варна. Добрата новина е, че и в двата тима няма контузени или наказани играчи и на терена треньорите ще заложат на всичко най-добро.

„Белите“ влизат в сблъсъка като скрит фаворит, след като през тази кампания впечатлиха футболните специалисти в България с представянето си. За първи път от 1996 година столичани завършиха в челната тройка, а Златомир Загорчич залага на сплав от млади български футболисти. Славия ще се опита да вземе реванш срещу „жълто-черните“, след като пловдивчани ги спряха в турнира за Купата на България.

От своя страна треньорът на Ботев Пловдив Ферарио Спасов разчита на талантливи български футболисти, които показаха, че нито един отбор в България не трябва да бъде сигурен в успеха си срещу тях. „Жълто-черните“ ще могат да разчитат на най-доброто, след като в групата се завърнаха капитана Лъчезар Балтанов, Радослав Терзиев и Александър Тонев. Звездата на „канарчетата“ Тодоро Неделев показа добра форма след карантината и ако има ден „белите“ ще трябва да работят на максимум, за да го спрат.