На провелото се Европейско първенство за пневматично оръжие в гр. Хамар, Норвегия, в олимпийската дисциплина смесени двойки на пистолет олимпийският шампион на АСК «Тракия» Кирил Киров, заедно с Антоанета Костадинова, завоюваха вицешампионската титла. На квалификациите нашата двойка се класира на пето място с 574 т. В първата полуфинална четворка те убедително се пребориха и заеха първото място, като на финала се срещнаха с първия от другия полуфинал двойката на Германия. За съжаление, във финала нашата двойка отстъпи шампионската титла на германците.

В отборното класиране при мъжете тимът на България се класира на финала и зае петото място. Кирил Киров постигна най-добър резултат – 290 т., заедно със съотборниците си Калоян Стаменов и Самуил Донков.

В другата олимпийска дисциплина смесени двойки на пушка тандемът на „Тракия“ Антон и Таня Ризови заеха петото място в квалификациите с резултат 627,4 т., като Антон Ризов зае първото място от всички участници с резултат 315,8 т. За съжаление, във финала те отстъпиха две места и заеха седмото място.

„Може би наистина успехите на пловдивските стрелци ще вдъхновят кметската администрация да стартира най-после строителството на Стрелковия комплекс, за който има строително разрешение от 2018 г. Защото най-успешният стрелкови клуб в България и пловдивските стрелци заслужават това.“ - сподели председателят на АСК «Тракия» Камен Шишманов.