Вили Вуцов вече не е старши-треньор на Ботев Пловдив, предаде репортер на TrafficNews.bg и PlovdivDerby.com от базата на канарчетата в Коматево. Вуцов е бил освободен около час след злополучния мач с Локо Пд. Пепо Пенчев ще води тима в оставащите два мача през тази година. Тони Велков сам пък е напуснал поста си, след като е разбрал за уволнението на Вуцов. Това разкри самият той пред репортер наш репортер.

47-годишният Вили Вуцов бе начело на Ботев Пловдив за период по-малък от 5 месеца.

Реакциите на двамата треньорите след мача Ботев-Локомотив Пловдив - ВИЖТЕ ТУК

Вили Вуцов е роден на 19 юли 1967 г. в София. Син е на Иван Вуцов, откъдето е известен още като Малката Вуца. Играл е в детско-юношеската школа наЛевски (София). Завършил e спортна журналистика. Ръководил е като треньор следните отбори: ПФК Спартак (Плевен)ПФК Спартак (Варна)ФК Янтра (Габрово)ПФК Черно море (Варна)ПФК Марек (Дупница)ПФК Калиакра (Каварна), до преди няколко минути и "Ботев" Пловдив. 

Детската мечта на Вили е била един ден да заеме ръководен пост в Левски.

Велислав Вуцов: "Цял живот съм си мечтал за две неща — да бъда играч на Левски и евентуално след това да бъда ръководител в Левски. Едната ми мечта не се сбъдна. Сега съм доволен и щастлив, че мога да бъда на другия пост. Една истинска детска мечта ми се сбъдна."

На 8-ми май 2008 г. Велислав Вуцов е назначен от Тодор Батков за старши треньор на ПФК „Левски“, замествайки Станимир Стоилов. След загубата с по 0:1 на ПФК „Левски“ в първите си два мача през сезон 2008/2009 (от Вихрен и ФК „БАТЕ“ - Борисов), Вуцов е принуден да подаде оставка.

На 8-ми март 2009 г. Велислав Вуцов започва работа, като гост-коментатор и съводещ на Крум Савов в новото спортно предаване "Спорт Мания" по Канал 3.

На 2-ри юни 2009 г. Велислав Вуцов потвърди пред медиите, че ще бъде новия треньор на Славия, заменяйки на поста сърбина Стевица Кузмановски. Преговорите между президента на "белитеВенцислав Стефанов и Вуцов са започнали две седмици по-рано. Тогава е постигната и принципната договорка с Вили да поеме тима след края на сезон 2008/2009 година. На 05 юни 2009 г. Вуцов подписва с клуба договор за две години. Негови помощници са Асен БукаревДеян Ангелов и Валентин Захариев (треньор на вратарите).

На 19 май 2010 г. Венцислав Стефанов потвърди, че Вуцов вече не е треньор на Славия. Причината е проваления сезон на отбора. "Белите" се провалиха за сетен път в опита си да участват в Лига Европа, като на практика причината Вили Вуцов да бъде изгонен от "Овча купел" е отстраняването на Славия от втородивизионният "Чавдар" (Етрополе) в турнира за Купата на България след изпълнение на дузпи.

На 29 ноември 2012 г. Вуцов се завръща като треньор в отбора на ПФК Славия (София), заменяйки подалия оставка Мартин Кушев.[1]. Прави повторен дебют на 2 декември 2012 година, в първи мач за Купата на България срещу ПФК Ботев (Пловдив), завършил с победа с 3-0.

Бащата на Велислав Вуцов - Иван Вуцов e възпитаник на Янтра (Габрово). В Левски (София) играе от 1960 до 1968 г. Бил е треньор на Левски (София)Спартак (Варна)Славия (София)Локомотив (Пловдив)Хайдук (Сплит) и националния отбор на България. Майката на Велислав Нина Бенева е дългогодишен редактор и консултант на телевизионното състезание "Минута е много". Юристът Руслан Вуцов е по-голям брат на Велислав. 

Юношата на "сините" Христо Крачанов е втори братовчед на Велислав Вуцов. Баща му Велин Крачанов (Крачето), който е първи братовчед на Вили Вуцов, е дългогодишен треньор на деца и юноши в Левски (София).

Велислав и съпругата му Светлана имат трима сина – Иван, Петър и Светослав.

TrafficNews.bg