Спортният арбитражен съд отмени наказанието, което УЕФА наложи на Манчестър Сити за нарушаване на Финансовия феърплей. Това означава, че отборът на Пеп Гуардиола няма да пропусне участие в евротурнирите. Глобата, която трябва да плати клубът, пък е намалена на 10 милиона евро.

"Гражданите" бяха наказани да не участват в евротурнирите за период от два сезона. Освен това трябваше да заплатят глоба в размер на 30 милиона евро, пише Sportal.bg. Обосновката бе измама в надписването на приходите от рекламни договори и информация, подадена на УЕФА за периода между 2012 и 2016 г.

От Манчестър Сити през цялото време твърдяха, че са невинни, подадоха жалба в Спортния арбитражен съд и бяха оптимисти за решението. "Докато Манчестър Сити и правните съветници на клуба все още не разгледали в пълнотата си решението на Спортния арбитражен съд, клубът приема днешното решение като потвърждение за позицията на клуба и доказателствата, които той предостави", бе първата реакция от "Етихад".

От УЕФА приемат решението, като отбелязват, че в Спортният арбитражен съд са преценили, че няма достатъчно доказателства за заключенията на комисията на европейската футболна централа. Освен това е отбелязано, че много от обвиненията са за период от 5 години и са с изтекла давност.

С оглед на решението анализатори в Европа правят заключението, че доброто намерение на УЕФА да намали влиянието на парите чрез Финансовия феърплей не дава резултати. Мнозинството от коментарите пък са насочени към факта, че за богатите клубове правилата не важат.