От пресцентъра на МВР изпратиха уточнение във връзка с днешния брифинг относно първия мач на Колежа между Ботев и Левски. На него директорът на ОД на МВР – Пловдив ст. комисар Васил Костадинов призова феновете на Ботев при възможност да идват на мача без автомобили заради ограничените места за паркиране. Относно гостуващите фенове, той заяви.

„Очакваме около 1800 души, колкото е капацитетът за гостуващия сектор.  Трябва  да осигурим условия за паркирането им. Влезли сме връзка с тях и с ме подсигурили и място,  където да паркират, като вероятно това ще бъде стадион Локомотив”, каза Костадинов.

По-късно от МВР изпратиха уточнение, което се различава от казаното от директора на брифинга:

„Във връзка с публично оповестена информация на пресконференция днес на стадион „Христо Ботев” за предвидена възможност за паркиране на автомобили на фенове на гостуващия отбор в предстоящото дерби на 29 април, ОДМВР – Пловдив внася следното уточнение: Все още не е определено конкретното място, което да послужи за групово паркиране. В процес на обсъждане са и всички възможности около временната организация на движение, която ще се въведе в деня на футболната среща. Включително се предвижда и затваряне на улици и булеварди в близост до стадион „Христо Ботев”, които да послужат за паркиране на автомобилите на зрителите на мача. Всички подробности около мерките за охрана на обществения ред и обезпечаване на пътната безопасност преди, по време и след спортната среща ще бъдат изнесени от полицията на брифинг следващата седмица.”

Откриват Колежа с концерт и празнична програма, работи се за взимане на категория 4 на УЕФАВратите на стадиона отварят в 17:15ч.

Махат седалките в гостуващия сектор на Колежа за мача с ЛевскиДвубоят е на 29 април