Обмисля се публиката отново да бъде допускана до стадионите по време на футболни срещи. Това съобщи по време на извънреден брифинг здравният министър проф. Костадин Ангелов.

„Ще направим среща с агитките. Ако получим от тях уверение, че ще спазват противоепидемичните мерки – ще носят маски, ще стоят на разстояние един от друг, тогава ще позволим достъпа до стадионите. Няма как да спрем да живеем, все пак тези мероприятия са на открито”, коментира той.

Най-вероятно това ще стане от септември. Министърът уточни, че ще се допускат не повече от 1000 души на сектор. Здравният министър бе категоричен, че този път контролните органи ще бъдат безкомпромисни към нарушителите. Ще има засилена полицейска охрана, както и присъствие на служители на РЗИ. „Ще наблюдаваме след това и записите. Ще налагаме санкции, ако тези мерки не се спазват”, посочи проф. Костадин Ангелов.

Припомняме, че със заповед на министъра до 31 август бе удължен срокът, за който всички колективни и индивидуални спортни мероприятия с тренировъчен и състезателен характер за всички възрастови групи се провеждат без публика. До 31 август не се допускат зрители на открити и закрити спортни обекти. В петък започва новият сезон на футболното първенство у нас, като срещите ще се играят без публика.