Единственото попадение в срещата падна в 82-ата минута на двубоя, след като Хамди Салихи си отбеляза автогол.

Любопитното е, че феновете на Албания отново развяха знамето на своята страна на терена, въпреки че този път не се стигна до политически скандал, както в мача със Сърбия от преди няколко седмици. Един от привържениците на гостите нахлу с флага, но добронамерено, само за да поиска автограф от играч на своя отбор. През октомври, по време на квалификацията в Сърбия, фенове на албанците пуснаха дрон със знамето на страната, което беше уловено от играчи на "плавите", а после агитка на домакините нахлу на терена. 

Отборът на Италия, който е съперник на България в квалификациите за Евро 2016 достигна трудно до победата.

Селекционерът Антонио Конте заложи предимно на резервите си. Наставникът заложи на Сиригу, Де Силвестри, Бонучи, Морети, Черчи, Акуилани, Пароло, Бертолачи, Антонели, Дестро и Джовинко.

Първото полувреме бе белязано от много единоборства, особено началото на срещата. Италия създаде повече положения, но гостите успяха да ударят греда преди почивката.

В 33-ата минута Матиа Дестро стреля от дъгата на наказателното поле, на сантиметри от страничната греда. Малко след това отново вратата на Албания бе заплашена сериозно, но вратарят на тима се оказа изключително съобразителен в мача. И когато изглеждаше, че играчите на Антонио Конте може би ще открият резултата се стигна до 36-ата минута. Цикалеши стреля от границата на наказателното поле, след отлична контраатака, но топката срещна гредата на вратата, пазена от Салваторе Сиригу.

В течение на полувремето се повиши и темпото на игра, а в 39-ата минута дойде и второто опасно положение пред вратата на Скуадра адзура. Цикалеши стреля отново отдалеч, но този път стражът на Италия улови топката.

Малко преди почивката Алесио Черчи стреля в очертанията на врата, но вратарят на Албания изби в корнер.

В началото на второто полувреме гостите получиха много добър подарък. Вратарят на Италия Сиригу среши при избиването на топката, като я подари за атакуващ играч на съперника, но той за негов късмет не успя да открие резултата.

В 70-ата минута за кратко мачът беше прекъснат от албански фен, който нахлу на терена със знамето на своята страна. Привърженикът дори пожела автограф от един от играчите. Един от защитниците на тима се разписа на знамето, а след това фенът самостоятелно напусна игралното поле.

Малко след това още двама привърженици на Албания решиха да последват първи и дори да си направят снимки с футболистите. Феновете обаче бяха съпроводени от стюардите извън терена.

В 82-ата минута късметът се усмихна на Италия. След центриране от корнер, Стефано Окака Чука засече с глава, топката се отби и в Хамди Салихи и влезе в мрежата на гостите за 1:0. Това се оказа и единственото попадение в срещата, след като второто полувреме се накъса заради множеството направени смени, а и прекъсванията заради феновете.

Догодина, на 28 март Италия гостува на България в София в квалификационен мач за Евро 2016.