Чудесното представяне на пловдивските плувци в сутрешната сесия на държавното първенство по плуване в София се пренесе и на финалите. Йосиф Миладинов, Диана Петкова и Владислав Терзиев победиха в своите дисциплини.

Йосиф Миладинов, който е един от тримата ни плувци с квота за Олимпиадата в Токио, подобри собствения си рекорд на 100 м. свободен стил. Миладинов спря хронометрите на 48.83 сек. и подобри собственото си постижение от 49.27 сек., което беше постигнато през лятото във Варна. 

Диана Петкова също подобри собствения си рекорд. Пловдивчанката завърши на първото място на 50 м. брутс с 31.68 сек. Досегашният рекорд на Петкова беше отново през тази година от турнира в Бургас през ноември - 31.80 сек. 

Владислав Терзиев стана третият пловдивски плувец с титла в днешния ден на първенството. Влади завърши на първото място с 56.69 сек. в дисциплината 100 м. гръб. 

Утре тримата ще участват на още три дисциплини. Йосиф Миладинов - 100 м. бътерфлай, Владислав Терзиев - 200 м. гръб и Диана Петкова на 100 м. бътерфлай.