Шампионът на Аустрелиън Оупън Новак Джокович дръпна емоционална реч след победата си над Доминик Тийм с 3:2 сета на финала в Мелбърн. Сърбинът призова хората да са обединени и да са близо до семейството си. Да обръщат внимание и на нещата, които се случват около тях и по света.

Поздравления за Доминик Тийм и невероятния турнир. Мачът беше труден, той беше близо да спечели. Има още много време в кариерата си и ще стигна до титла от Големия шлем - не само една. Хората от екипа на Доминик винаги са показвали уважение към мен и екипа ми, каза Новак.

Някои ужасни неща се случиха в Австралия. В света има конфликти, хора умират. Моят ментор Коби Брайънт почина миналата седмица – всичко това само ни напомня, че трябва да се държим един за друг и да сме със семействата си. Да сме до хората, които ни обичат. Ние сме част от този спорт, но има и по-важни неща и трябва да обръщаме внимание на нещата, които се случват около нас. Благодаря на хората, които дойдоха да ни подкрепят. Няма съмнение, че това е любимият ми корт, каза Ноле.

Огромни поздравления за Новак и целия му екип. Невероятно е това, което правите през тези години. Той и останалите от Голямата тройка вдигнаха тениса на толкова високо ниво. Беше удоволствие да се състезавал с тях. Малко не ми достигна днес, каза Тийм.

Джокович е недосегаем в Мелбърн - грабна рекордна титлаНоле обърна Доминик Тийм с 3:2 на финала и подгони Федерер и Надал