Въпреки дългата и славна история на Нидерландия на Европейски първенства, това лято момчетата от „ниската земя“ ще търсят своята първа победа на континентален форум от 2008-а насам. „Оранжевите“ загубиха трита си мача в Полша и Украйна през 2012-та, а след това пропуснаха да се класират за първенството във Франция. Тимът не игра и на последното световно. Какво обаче можем да очакваме от нидерландците на Евро 2020, ще анализираме в следващите редове.

Нидерландците финишираха на второ място в дебютното издание на Лигата на нациите, а в Евроквалификациите бяха победени едва веднъж от 8 мача.

Най-добрите играчи:

Яспер Силенсен – вратарят записа 5 мача за три сезона в Барселона и имаше големи надежди за дебютната му година във Валенсия. Нидерландския страж обаче пропусна първата част от сезона заради травма, а „прилепите“ стигнаха почти до зоната на изпадащите. В националния отбор обаче Силенсен е неизменна част от стартовата единадесеторка на Франк де Бур, а изявите му са повече от отлични.

Френки де Йонг 

Докато Мартен де Роон дава сигурност на защитата, а Вайналдум дирижира нещата в нападение, Френки де Йонг двигателят, който движи целия нидерландски отбор. След като дебютира през 2018-та, де Йонг бързо се утвърди като един от най-важните играчи и натрупа 25 мача за много кратък период от време.

Мемфис Депай        

Нападателят блесна в квалификационната кампания. Назначаването на Роналд Куман доведе до ренесанс в играта на Депай. Той проби в мъжкия футбол с екипа на ПСВ Айндховен на модерната позиция флангови нападател. Последва шумен трансфер в Манчестър Юнайтед, който обаче се оказа пълен провал. Депай възроди кариерата си с екипа на Лион, но вече в ролята на „фалшива деветка“. Именно на тази позиция, той реализира 6 гола и изработи още 8, с което помогна за класирането на Нидерландия на ЕВРО 2020.

Върджил ван Дайк обяви, че няма да участва на Европейското

Коефициентът за титла на „лалетата“ падна доста в мига, в които ван Дайк обяви, че няма да вземе участие в мачовете от турнира. Защитникът пропусна по-голямата част от изминалия сезон и предпочита да насочи усилията си към подготовката за новата кампания.

Най-актуалните новини, анализи и стратегии за залог на ЕВРО 2020, може да намерите на специализирания спортен сайт 7sport.net.

Тактиката

Де Бур залага основно на схема 4-2-3-1, което не е особено характерно за нидерландския отбор, свикнал да играе във формация 4-3-3. В последните 10 години отборът лека полека смени сакралната тактика с цел да бъде по-конкурентноспособен на новите тенденции в играта.

Могат ли „лалетата“ да повторят успеха от лятото на 88-а?

По-възрастните фенове още помнят легендарното воле на Марко ван Бастен в Мюнхен срещу Съветския съюз, което донесе първата голяма титла за Нидерландия на национално ниво. От тогава насам, отборът пропусна множество добри възможности да повтори постижението си, но все нещо не му достига. За всички е видно, че сегашния състав на де Бур значително изостава от предходните нидерландски поколения. Букмейкърите са сложили „оранжевите“ на 8-ма позиция с коефициент 13. Все пак, ние смятаме, че нидерландците играят вълнуващ и супер атрактивен футбол, който може да ви донесе доста дивиденти при залози на голове в мача, но ни е много трудно да повярваме, че отборът може да победи далеч по-силните тимова на Франция, Португалия и Англия. В един мач, „лалетата“ могат да изненадат всеки съперник, но класата им не е достатъчна да краен успех на ЕВРО 2020.

Ставката за победа на Нидерландия в група Ц пък е 1.40, което изглежда като перфектен шанс, тъй като съперници са по-скромните тимове на Австрия, Украйна и Северна Македония. Това е дългосрочния залог за Европейското, който има най-висока стойност според нас.