Днес на Коматево едни момчета облечени в черно-бели фланелки излязоха по-надъхани от побеснял питбул и така нахапаха градския съперник Ботев, че от него има да падат кървави парчетата с месеци напред. Първите две вече се "търкалят" по магистралата към София. Вили Вуцов бе уволнен, а Тони Велков си подаде оставката, оставайки верен на този, който го доведе в Ботев. И докато на единия стадион се тъпчат с кетъринг за хиляди левове (ягодки, ананаси и тънки мезета), на другия отпразнуваха победата с биричка или шампанско в пластмасови чашки.

Мартин Камбуров разкри преди няколко часа, че в последните няколко месеца футболистите в Локомотив са получили цифром и словом 700 лева. Другите за период от два месеца прибраха по 12 000 лева. 12 хилки на калпак донесоха на Ботев две победи за последните 2 месеца. А, да! И един равен на Лаута за Купата. След всяка от 6-те загуби феновете на Ботев се опитваха да останат зад играчите. То не бяха разговори, още на терена или в заведения, то не бяха клипове, то не бяха постове във facebook. Само и само, всичките тези в Коматево да усетят, че имат подкрепата на хилядите, че те продължават да вярват в тях. Сигурно ги питаха и около 10 пъти: "Бойкотирате ли?", " Кажете какво ви пречи?", "Кой е виновен?" Отговорът винаги бе "Всичко ни е наред" или "Нямаме проблеми."

Е, нямат, ама в 3 поредни мача играят като схванати. Опитни футболисти спират топката с корите. Можещи нападатели се късат да пропускат от уникални позиции, национал стигна до резервната скамейка в клубния си отбор, друг спря да бъде национал и т.н. Сега Велислав Вуцов ще изсърба попарата. Попарата, която сам си надроби, защото изтърва съблекалнята. Но тези - изтърваните от Вуцов, с тавана на заплати от по 3000 евро, с костюмите, с екипите, с хотелите, с лагерите преди мач, с възстановителния център, с квартирите плащани от клуба, със служебните джипове и с още десетките осигурени им условия... Те днес бяха нокаутирани от онези... Онези от Лаута, който не знаят какво е тренировка на равен терен, какво е заплата на десето число, какво е премия след всяка точка и т.н. Но явно знаят какво означава да играеш за феновете.

В на едните главите би трябвало да има само мисли за футбол, докато другите се чудят, как ще си платят квартирите, с какво ще идат от SPS-a до Лаута за тренировка, с какви пари ще изкарат празниците и т.н.

Какво се случи в Ботев? Как в Локомотив го направиха с трици, а в Ботев не успяха с милиони. Бойкот към треньора ли спря полета на канарчетата? Отровена атмосфера в съблекалнята ли? Неправилен мениджмънт от страна на ръководството ли? Какво? Никой не иска да каже. Никой не иска да отговори на неудобните въпроси. Дават се интервюта в национални медии, в които не се казва нищо. Днес Вуцов каза "А", заявявайки, че ще постъпи като Любо Пенев, който взриви БФС след уволнението си. Сега ще чакаме да каже и "Б", за да започнат да падат и останалите парчета от разкъсаното днес тяло на жълто-черния клуб. И така ще падат, докато накрая остане само сърцето (разбирайте тези със сърца) и от него започне изграждането на едно ново тяло на Ботев Пловдив.

А до тогава феновете на Ботев ще продължат да ги подкрепят. Докато дойде време да се гордеят? Както днес са гордеят на Лаута!

ТrafficNews.bg