Над 300 състезатели от клубове от цялата страна ще участват на Държавното лично първенство по спортна аеробика, което ще се проведе от 15 до 17 април в зала "Строител" в Пловдив. Това е най-голямото състезание от вътрешния спортен календар на Съюза по аеробика България и е за клас А, клас Б и клас С.

"Изключително сме развълнувани, че за първи път от две години Държавните първенства няма да се проведат при закрити врати и състезателите ще имат възможност да играят пред публика. Желаем на всички отбори успешна подготовка във финалните дни преди състезанието", написаха от федерацията във Фейсбук.

Съюзът по аеробика България обяви също, че всичките седем българи са преминали изпита за съдии международна категория за олимпийския цикъл 2022/2024 година. Четирима от тях - Бистра Вълкова, Димитрина Къндева, Велислава Миланова и Калоян Калоянов, са дългогодишни международни съдии и защитиха отново съдийските си категории. Илияна Велева отново се върна в редиците на международните съдии, след като по лични причини прекъсна международното си съдийско бреве преди осем години. За първи път на международен изпит се явиха Антонио Папазов и Стефани Атанасова, които преминаха тестовете с отлични резултати.