Легендата на снукъра Уили Торн почина на 66-годишна възраст. Той е страдал от дихателна недостатъчност. 

Мъжът си е отишъл спокойно от този свят, слушайки децата си, след като миналата нощ изпаднал в септичен шок, заяви днес приятелката и болногледачката му Джули О'Нийл.

Трагичната новина бе оповестена на GoFundMe тази сутрин. О'Нийл, която създаде страницата, написа, че Торн е спрял да реагира на лечението и било взето решението да се изключат машините.

Уили Торн се превръща легендарно име в света на снукърите през 80-те и достига до четвъртфиналите на Световното първенство по снукър през 1982 и 1986 година.

Миналата седмица, Торн е лежал в испанска болница с опасно ниско кръвно налягане, докато смело се борил с левкемията.

Той се лекуваше от болестта от месец март. Състоянието му през изминалата седмица било тежко и именно затова било опасно да го преместят. Снукът легендата бил откаран в болница от линейка и оттогава остава на интензивно лечение.

Нещата се влошили в неделя, когато Торн изпаднал в дихателна недостатъчност и бил поставен в индуцирана кома, с медицинска вентилация.

Преди това Торн е претърпял три кръвопреливания и лечение на вирус след диагнозата си през март, както и ЯМР и сърдечни проверки след приемането му в болница на 2 май.

На всичкото отгоре, 66-годишният се сблъскал и с подагра, която причинила подуване и болка около ставите, и водна инфекция, след като започнало лечението на левкемията.

Превод: Trafficnews