Мениджърът на Тотнъм Жозе Моуриньо определи програмата на „шпорите“ като нечовешка. Лондончани ще трябва да изиграят цели девет мача в рамките на 24 дни. Финалистът в Шампионската лига от 2019-та година започва сезона с мач срещу Евертън утре, а в четвъртък гостува в Пловдив на Локомотив в мач от втория предварителен кръг на Лига Европа. 

„Ако прекалено много мисля за това, ще изпадна в депресия. Искам да отидем на всеки мач положително настроени. Онзи ден отправих предизвикателство към момчетата, когато ги попитах кой от тях смята, че може да играе по 90 минути във всички тези девет мача и никой не ми каза, че ще може. Това е голям риск от гледна точка на нашите амбиции, на първо място, защото е много, много възможно да загубим един от тези мачове. Във Висшата лига може да загубите и да останете в надпреварата, но ако загубите в Лига Европа, отпадате. Ако загубите в Карабао Къп, сте аут. Това е голям риск. Контузиите също представляват риск. Ситуацията е уникална за нас и никога не се е случвало да имам подобна програма от мачове за такъв кратък период от време“, започна Моу.

„Ако решим, че едно от тези състезание не е важно за нас, ние вървим срещу природата на клуба, против собствената си природа, против нашите амбиции, защото и в Лига Европа и в Карабао Къп имаме своите амбиции. Кой кара един отбор да играе неделя, вторник, четвъртък, неделя, отново вторник, отново четвъртък и отново неделя. Искат да играем с младежкия отбор за Карабао Къп ли? Искат ли? Това е моят въпрос“, завърши Моуриньо.