България стартира със загуба участието си на първия в историята отборен турнир по тенис за мъже ATP Cup в Сидни. В първия мач срещу Великобритания пловдивският тенисист Димитър Кузманов загуби от 53-я в света Камерън Нори с 2:6, 6:3, 2:6. Българинът се държа много достойно срещу намиращия се доста по-напред от него в световната ранглиста, но липсата на опит и травма в третия сет, му попречиха да осъществи пълен обрат.

Мико започна неуверено и допусна пробив още в първия гейм. С още един Нори грабна първата част, в която Мико направи общо 18 непредизвикани грешки. Във втората част пловдивчанинът излезе напълно преобразен. Той сведе до минимум грешките /само 3 за целия сет/, излизаше рядко, но ефективно на мрежата и направи купн зрелищни отигравания. Мико проби в началото и удържа аванса си, за да изравни сетовете. В първия си сервис гейм в третата част нашият тенисист направи повече грешки, отколкото за целия втори сет и отново допусна пробив. След това поиска медицински таймаут заради трави в лакътя и крака, а Нори направи още един пробив. Мико върна един в края, но нямаше сили за нещо повече.

Във втория мач на сингъл Григор Димитров излиза срещу Даниел Евънс, следва и мач на двойки. В първата среща от нашата група С Белгия победи Молдова.