Отборът на България се изправя срещу Великобритания в първия ден от ATP Cup, а Димитър Кузманов открива кампанията за състава ни с двубой срещу Камерън Нори на 3 януари в Сидни. Мачът между вторите ракети на двете страни в турнира ще започне в 08:30 ч. българско време, а след 10:00 ч. на корта излизат топ тенисистът ни Григор Димитров и водещият състезател на британците Кайл Едмънд, съобщава tenniskafe.com. Все още не са обявени тандемите за мача на двойки, който ще последва двете срещи на сингъл.

Припомняме, че Великобритания няма да може да разчита на най-голямата си звезда Анди Мъри. Защитеният ранкинг на шотландеца бе причината отборът му да се класира за ATP Cup, но броени дни преди началото на турнира бившият №1 реши, че няма да вземе участие в надпреварата. Причината за този развой на събитията е травма, с която шотландецът се бори в последните месеци – контузия в областта на таза.

Иначе преди тимът на България да срещне британците в Сидни, Белгия и Молдова се изправят в битка от същата група. Давид Гофен ще играе с Раду Албот, а Стив Дарси – с Александър Козбинов.

Ken Rosewall Arena (започват в 01:00 ч. на 2 срещу 3 януари):

1. Стив Дарси – Александър Козбинов
2. Давид Гофен – Раду Албот
3. двойки (Белгия – Молдова)
4. Димитър Кузманов – Камерън Нори (08:30 ч.)
5. Григор Димитров – Даниел Еванс (не преди 10:00 ч.)
6. мач на двойки (България – Великобритания)

Втората ни среща е срещу Молдова на 5 януари, като тя започва в 10:00 ч. местно време (01:00 ч. българско в нощта на 4 срещу 5 януари). Тогава Димитър Кузманов ще излезе срещу Александър Козбинов, а Григор Димитров – срещу Раду Албот. Два дни по-късно играем срещу белгийците. Серията ще е с начален час 08:30 ч. българско време с двубоя Стив Дарси – Димитър Кузманов, а Григор Димитров ще се изправи срещу Давид Гофен.