Пловдивският тенисист Димитър Кузванов - Мико обяви началото на благотворителния търг в помощ на 13-годишния Калоян, който страда от онкологично заболяване. В благородната инициативи вече са се включили 30 наши спортисти от 15 вида спорт. През 2015 година Калоян е диагностициран с тежката диагноза "остеосарком” . Първоначално туморът засяга едната ръка. След 5 години борба и кратки ремисии, туморът се завръща- този път на лицето му. Силните химиотерапии вземат дестката му усмивка. Химиотерапиите вече не действат,но лекарите виждат надежда в нов вид лечение, което обаче не се поема от Здравната каса.

Реших да събера елита на българския спорт и заедно да помогнем на малкия Калоян!, казва в Мико на официалната си Фейсбук страница. За целта организираме онлайн търг под наслов "Българските спортисти в подкрепя за Калоян”. Всеки един от нас ще дари предмет илиартикул свързан със спорта,който практикува, като сумата от всеки един такъв ще отиде в дарителсктaта сметка на Калоян! Онлайн търгът ще се проведе на офиоциалната ми фенстраница във Фейсбук, обясни Мико.

Всеки един ден в продължение на 11 дни в страницата ще бъдат представяни различните спортисти заедно с артикулите, които даряват! Под всеки един пост вие ще можете да наддавате за съответния предмет! Веднага след завършване на търга ние ще се свържем лично с вас, за да ви изпратим спечеления артикул! Наддаването ще се състои под формата на коментар под снимката или видеото на всеки един спортист със своя артикул. Стартирам търга като дарявам своята ракета, която е специално и лично изработена за мен. С тази ракета взех участие на Световното първенство в Австралия , където завършихме на 9 то място! С тази ракета подобрих и рекорда за най-много спечелени мачове на сингъл за националния отбор в историята на Българския тенис! Всеки един от вас може да станe част от голямото спортно семейство на България и заедно да се опитаме да помогнем и да спасим един човешки живот!, призова Мико.