Нападателят на Барселона Лионел Меси написа нова страница в славната си кариера. Аржентинецът отбеляза 3 гола за победа на Барселона с 4:0 над Апоел (Никозия) като гост в Шампионската лига и стана голмайстор №1 на турнира за всички времена. Той вече има 74 попадения и изпревари Раул Гонсалес със 71.

До този момент четирикратният носител на Златната топка делеше лидерството с Раул със 71 попадения. Трети в престижната класация и е Кристиано Роналдо. Португалецът до момента е вдигал победоносно ръце 70 пъти.

Гостите от Барселона очаквано започнаха по-активно мача. На два пъти Дани Алвеш и Суарес отправиха опасни удари към вратата на противника, но до гол не се стигна. Така дойде 27-ата минута, в която Суарес откри резултата. Той получи отлично извеждащо подаване от Жорди Алба, налезе в наказателното поле и с техничен удар в далечния ъгъл на вратаря вкара за 1:0. Това беше и първо попадение за уругваеца за Браселона месец след като той дебютира за „каталунците”.

Историческият момент дойде в 38-ата минута. Тогава Меси вкара своя гол №72 и стана най-резултатния футболист в Шампионската лига за всички времена. След удар на Рафиня, аржентинецът засече топката в близост до вратаря и я прати в мрежата за 2:0.

В началото на втората част Педро имаше добра възможност след пас на Рафиня, но не уцели вратата. Малко след това обаче Меси отбеляза своя втори гол в мача. Дани Алвеш изведе аржентинеца сам срещу старжа на домакините, който технично го прехвърли за 3:0.

До края Меси успя да оформия своя хеттрик, след хитър пас на Педро в 87-ата минута. Преди това и двата тима останаха с човек по-малко. Първо за вторият жълт картон  Рафиня беше изгонен в 70-ата минута, а след това Гилерме в 85-ата също за две официални предупреждение./sportonline/

 

TrafficNews