Голямата звезда на световния футбол Лионел Меси стана поредната знаменитост, която се включи в борбата срещу коронавируса, който безмилостно атакува цял свят и заради който футболът е временно стопиран във почти всички европейски първенства.

Играчът на Барселона ще дари 1 милион евро, които ще бъдат разделени между болница в Барселона и болница в родната му Аржентина, съобщава испанското издание "AS". Меси иска да подпомогне както мястото, в което е роден, така и това, в което живее още от тийнейджър.

Това дарение сериозно ще подпомогне ситуацията, в която се намират болниците. Лекарите и сестрите там се борят срещу скоростно нарастващите случаи на заразени от коронавирус. Нужните защитни облекла, както и вентилаторите са най-големият недостиг за болниците, а същевременно са изключително важна част.

Каталунският регион е един от най-засегнатите в Испания с почти 8000 заразени и 282 смъртни случаи (към 24.03). В Аржентина, пък, далите положителна проба за COVID-19 са 306, като вирусът стигна до Южна Америка по-бавно и тепърва ще става ясно какви ще са щетите.