Мениджърът на Григор Димитров - Геогри Стоименов, отвърна на бащата на Новак Джокович - Сърджан, който обвини най-добрият ни тенисист, че е донесъл заразата от коронавирус на демонстративния турнир "Адрия Къп", организиран от световния номер 1 Джокович.

Сръбски медии спекулираха, че Димитров е отказал два пъти да се подложи на тестове за вируса, след като не се е чувствал добре и прекрати участието си на втория турнир в Задар. Гришо съобщи за положителната си проба в неделя вечерта, след което стана ясно, че са заразени още Новак Джокович, съпругата му Йелена и кондиционният му треньор Марко Паники, треньорът на Димитров - Кристиан Гро, както и тенисистите Виктор Троицки и Борна Чорич.

Във връзка с казаното от Сърджан Джокович пред хърватската телевизия, искам да ви уведомя за следното: Григор кацна директно в Белград след тримесечна пълна изолация. Нито в Белград, нито по-късно в Задар (Хърватия), му е предлагано или е изисквано от него да си прави тест за коронавирус. Организаторите на събитието са тези, които имат отговорност за безопасното провеждане на събитието (турнира) и да създадат правила, които да се следват. Григор стриктно е спазвал всички правила, наложени от организаторите на турнира и съществуващите закони и наредби при преминаването на границата между България, Сърбия и Хърватия, коментира Стоименов.