"Не искам да говоря лошо за Неделчо. Той си свърши работата до последния ден, в който бе на „Лаута". Имаше напрежение в отбора след втората или третата поредна загуба и той трудно се справяше. Неделчо е добър специалист и професионалист, но в такива ситуации се сменя треньора. За наша радост Христо Колев бе най-близкият ни човек и знаеше точно какво трябваше да се направи. Той има голяма заслуга за добрите ни игри през последния месец", коментира футболистът на Локомотив Пловдив Мартин Камбуров, който получи наградата си за Номер 1 на 12-я кръг в А група в анкетата на Пресклуб „България".

„Хората в Пловдив оценяват моето завръщане. Помагам, тъй като положението е доста тежко. Дано да дойде човек с финанси, който да стабилизира тима. До май месец отборът ще се издържа от феновете ни. Доста осакатен е бюджетът, но като кажат, че взимаш 2 лева - взимаш ги навреме. Ако продължим да се борим и спечелим точките, които са ни нужни, за да остане в А група, то аз мисля, че Локомотив ще бъде спасен. В Б група едва ли ще дойде човек с пари. Отбор с традиции и публика сме. На феновете им е приятно да гледат по телевизията Локомотив срещу ЦСКА, срещу Левски или Ботев. Не искам да обиждам други отбори, но интересът към Локомотив е доста сериозен", категоричен бе голмайсторът на Локомотив Пловдив.

„Първият ми гол беше срещу Спартак Варна. Появих се като резерва и се разписах за крайното 1:0. Радвах се толкова, колкото и на 100-ния ми гол, който бе срещу Левски. Аз смятам, че е нормално трети човек да дава пари на даден тим за победа. Нормално е за нашия балкански манталитет. Всеки би взел премия, за да се хвърли срещу даден отбор. Срещу ЦСКА аз няма да играя, а не знам дали колегите ще имат премия от Лудогорец. Сега ни предстои ни мач с разградчани. Те са фаворити, но ние се надяваме да са изморени от двубоя им в Шампионска лига и да ни подценят. Имаме наказани и контузени играчи. Отиваме да играем футбол и имаме шансове. Те ще бъдат мотивирани да скъсяват дистанцията с ЦСКА. Клуб като ЦСКА и Левски няма как да бъде издържан от феновете. Това е временно спасение. Нашата ситуация е такава, иначе отборът трябваше да е във В група. Като цяло А група е доста интересна през тази година. Всеки мач е като финал", заяви още Камбуров.