Имало едно време един господин с две букви "О" в името (онова галеното). Та този господин бе няколко години шеф на Локомотив Пловдив. Тръгна си за малко, после се върна, уж на бял кон.

Днес има един футболен клуб Локомотив Пловдив. В последните 48 часа повече от половин дузина бивши и настоящи футболисти на този клуб бяха привикани на разпит. Излизаха от полицията с наведени глави, а някой от тях май останаха и нощуваха в зандана. А господина къде е? Онзи с двете "О", който завеща куп дългове на името на Локомотив. И някога ще се появи ли там? Пред камерите, пред хиените с микрофони. И ако дойде, ще го вкарат ли и изкарат през заден вход?

Днес Локомотив е можем да кажем сред най-бедните отбори в България. Карат го трудно, почти на мускули. Плащат своя данък (милиони задължения) за това, че повярваха на този човек. 2 пъти. Но не задълженията към фирми, футболисти и институции са най-тежкото, което онзи същия завеща. Управлението на господина дълго ще тегне над черно-белия клуб от Лаута. Днес са арести, утре може да извадят и тима от А група. А феновете предупреждаваха и предупреждаваха. Писаха декларации, призоваваха МВР да си свърши работата. Е, днес разследващите решиха да запретнат ръкави. Браво. В цяла Европа вече го направиха. Но лошото е, че сега ще страда един чист Локомотив. Локомотив, който с бомби изгони двете "О", точно заради това, за което днес Камбуров, Тунчев и Котев останаха в ареста. 

7774675j1
20 юли 2012

А спомням си, едни хора, как ревяха за "О"-тата само преди няколко месеца. Спомням си и как наричаха другомислещите - "потници". Е, кой сега се оказа по-читав? "Потниците" или онези с прякори на спортно облекло? Кой се оказа, че е вредил на Локомотив? Онези, които даваха думата на потниците, или онези които мазно се усмихваха на Коко? Спомням си колко критики отнесохме в PlovdivDerby.com, че даваме трибуна на Нежния, че пуснахме десетки декларации и подписки. "Нежния ли ще оправи Локомотив?" - питаха ни. Не знаехме отговора, но, да. Давахме думата и на опозиционерите, и на защитниците. Макар, че защитниците обикновено се отказваха да застанат с имената си, когато поставяхме това условие. А революционерите го правеха. Нежния, адвокатите, Ботушара и всички останали рискуваха собственото си здраве и комфорт и се пребориха. И когато изчистиха Локомотив - черно-белия клуб получи днешния удар. 

Е, къде са сега поддръжниците на господина? Повечето сега се усмихват мазно на властващите фенове, така както се усмихваха на онзи с двете "О". Другите не стъпват на Лаута. А след вчерашния ден, и предстоящите евентуални санкции за Локомотив, едва ли някога ще стъпят.

Утре Нежния, адвокатите, Ботушара и компания ще трябва да продължат да търсят спонсор. Е, как да го направят? Кой ще ги приеме след вчерашния ден? Ами след утрешния? Локомотив Пловдив ще страда още много дълго време заради господина с двете "О". 

"Благодарим" ти, ?О?О!

 

Неделин Петров