Локомотив Пловдив загуби от Черно море с 0:1 двубоя от 27-ия кръг на „А“ група (втора шестица). Поражението бе 16-о за черно-белите от началото на сезона, с което те останаха с актив от 23 точки. Единствения гол бе дело на Иван Коконов в 68-ата минута.

Мачът започна с териториално преимущество на пловдивчани, но въпреки това чистите голови положения пред вратата на гостите бяха рядкост.

s2

В 22-ата минута Здравко Илиев напредна по левия фланг и центрира към наказателното поле, където Мартин Камбуров засече с глава, но в ръцете на вратаря Чанович.

Малко след това отново Камбуров отправи шут от фаул, но над напречната греда.

В 29-ата минута Живко Петков от гостите напредна по дясното крило и отправи диагонален шут, при който топката се отклони от гредата.

През втората част ситуацията не се промени коренно – футболистите на Локо повече владееха топката, но без сериозен успех.

s3

Най-чистите положения бяха създадени от Камбуров и Мартин Сечков, но за пореден път топката премина покрая вратата.

Така се стигна до 68-ата минута, когато изритана от вратаря на Черно море топка бе продължена с глава от Живко Петков, при което Иван Коконов преодоля Мартин Сечков и с шут от 10-ина метра простреля Скорчев за 0:1.

TrafficNews.bg