Отборът на Локомотив Пловдив загуби катастрофално железничарското дерби със съименниците си от София с 0:4. Първите минути на мача не предразполагаха към такъв развой на срещата. Двата отбора стояха равностойнно и си редуваха атака след атака. След това гостите поеха изцяло инициативата. 

В 21-ата минута централният защитник Ранджелович бележи за 0:1, макар да бе с много малко в засада. Владислав Романов изпълни пряк свободен удар вляво точно пред ъгъла на наказателното поле. Крилото изненада всички с ниско подаване, а на далечната греда Ранджелович беше на точното място, за да добута кълбото в мрежата.

В 29-ата минута Румен Трифонов наглед центрира безадресно отляво, но Том стигна до топката до аутлинията по другото крило. Бразилецът завъртя към далечната греда, където Шехуди необяснимо бе оставен да стреля с глава под сглобката на Витанов. 

Много сериозен гаф на Ангел Грънчов в 41-ата минута, който дълго време гледа и преследва дългото подаване към Даниел Генов, но в крайна сметко крилото овладя в наказателното поле. Играчът с номер 7 на два пъти завъртя бранителя, преди да стреля много прецизно по тревата до лявата греда зад Витанов. В продължението на първото полувреме Шехуди бележи втория си гол в мача! Скандални действия в отбрана на домакините спомогнаха за увеличаването на техния пасив. Първо лошо излизане на Витанов накара Грънчов да чисти, но той не се справи много добре. Топката отиде у Том отдясно, който центрира балонно, а Богомил Дяков опита несериозно изчистване с пета. Кълбото попадна у Шехуди, който отблизо стреля мощно и опъна мрежата.

На почивката Христо Колев извади Мартин Камбуров и Дани Кики.

Второто полувреме черно-белите натиснаха своя съперник, но до почетен гол така и не се стигна. 

След тази загуба Локомотив заема деветото място с актив от 20 точки. 

Локомотив София се намесва сериозно за топ 3 с актив от 32 точки

TrafficNews.bg