Черно-белите срещнаха Асеновец на Лаута и изходът от мача можеше да коства първата позиция в класирането. В крайна сметка мачът завърши при резултат 2:2. Очаквано Локомотив поведе с гол на Златан Христе, който се възползва от грешка в защитата на гостите. Противно на очакванията Асеновец изравниха, а след това и поведоха, като так направиха обрат от 1:0 до 1:2. 
Първото полувреме завърши без нови попадения. 
Втората част, футболистите на Васко Ангелов натиснаха своя съперник и за един дълъг период в мача, не излязоха от наказателното им поле. Добрата намеса на стража на гостите запази преднината им чак до края на мача. След многоходова атака на смърфовете защитник на гостите изби от наказателното поле и топката попадна в Данаил Касабов, който с хубав плътен удар вкара, така наречения ''бразилски гол''. Доволни от точката играчите на Асеновец почнаха да бавят времето и това се оказа печелившо. 
Краен резултат 2:2 
Играчите на Васко Ангелов постиганха победата срещу Оскар за Купата на България миналата седмица, и ще посрещнат коледно-новогодишните празници като призьори в челната четворка на България за тази възраст, докато жреибийт напролет не определи полуфиналистите.

 

Неделин Петров